Jeg er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. På denne plassen kan du fortelle din historie og la de besøkende få vite litt mer om .

TERAPI PÅ NETT

Fra mars 2020 tilbyr jeg nettbasert terapi/veiledning.

De siste årene har jeg via et eksternt firma tilbydd terapi og veiledning på nett. Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk, men oppdaget etter hvert at dette, for de klientene som ikke var for syke, hadde veldig god effekt, og vi fikk en god og utviklende dialog.

I tillegg finnes det en del selvhjelpsprogram som kan brukes alene eller med regelmessig oppfølging av terapeut.

Studier viser faktisk at bruk av selvhjelpsprogram med oppfølging via telefon eller nett, har tilnærmet like god effekt som terapi en-til-en.

Det finnes flere selvhjelpsprogram tilgjengelig på nett. Noen koster det å knytte seg til, mens andre er gratis.

Jeg foretrekker enten å bruke det norske programmet som psykologen Magnus Nordmo har utviklet eller ”The Happiness Trap”, som er utviklet av Russ Harris.

Russ Harris har blant annet skrevet bøkene ”Lykkefellen” og ”ACT – enkelt og greit”.

Begge disse programmene er gode, men mens det norske er gratis, koster det ”The Happiness Trap” ca kr 700 (med personlig rabattkode HT70).

Magnus Nordmo sitt program kan du finne under kognitiv terapi på NHI.no (Norsk helseinformatikk). På denne siden finner du også mye annen nyttig informasjon om psykisk og fysisk helse.

Hvem passer nettbasert terapi for?

Kanskje bor du et sted der det er dårlig tilbud og lange ventelister, så du må reise langt?

Kanskje synes du også at det tar mye tid i en travel hverdag?

Kanskje du må ta deg fri fra ta seg fri fra skole eller jobb?

Terapi på nett kan også ha andre fordeler. Mange synes det er vanskelig å snakke med noen i nærmiljøet om vanskelige tema. Særlig innen sexologi, men også når det gjelder vanskelige relasjoner og psykiske problemer, kan det være ok å ha en terapeut som ikke er en del av nærmiljøet.

Noen synes det er fint å treffes en gang, men velger i fortsettelsen på nett. Hvis dette er praktisk mulig, anbefaler jeg dette. Men dette er helt opp til deg/dere.

Jeg kommer til å tilby to ulike terapiløsninger.

1. Skriftlig veiledning via pasientkonsultasjon på Helse Norge/eller via Gomentor, som er et firma som tilbyr terapi, coaching og veiledningstjenester.: Hvis du velger denne løsningen, kan du skrive om det du trenger hjelp og veiledning til. Jeg svarer i løpet av 24 timer (som regel mye raskere) og vi får en dialog rundt dette. Jeg bruker kognitiv terapi og ACT som metode i veiledningen

2. Videokonsultasjon: Videosamtalen foregår på lukket plattform, også via Helse Norge eller Gomentor. Du forhåndsbestiller da tid, og konsultasjonen vil fungere som vanlig samtale.(Hvis du ønsker å bruke tilgang via Helse Norge, må du ta kontakt med meg først, da jeg har så fulle timebøker at  jeg ikke kan åpne for bestilling over  nett. Tar du kontakt, så ordner vi det!)

Ved begge veiledningsformene på Helse Norge, må du logge inn med bank-ID. Dette for å ivareta din pasientsikkerhet. Tilknytningen til Gomentor, ivaretar også din sikkerhet.

Nyeste kommentarer

13.08 | 09:08

ja

08.07 | 10:15

Nydelig ord og gode refleksjoner. Gleder meg til å se deg igjen. Norsk fjordlandskap er også et godt sted for ettertanke etter et langt liv og en mer begrensa tidshorisont framover.

07.07 | 22:33

Tusen takk Kristin! Mange gode tanker som jeg tar med meg.Har aldri reist aleine på ferie, vil tro at en kjenner mer på egne følelser da, ensomheten og kontrastene til livet en lever. Sikkert sunt det

07.07 | 22:26

Heia Kristin.
En tankevekkende og godt beskrevet situasjon mange kjenner seg igjen i, men som kan være vanskelig å si med ord. Mange er alene i en «overfylt verden det alle har noen».

Del denne siden